Dag 81 Senonches-la Ferté-Bernard 6,8 mil (totalt 479 mil)
Om det er noen som syns at jeg er dårlig til å legge sammen, kan jeg forsvare meg med at Staffan måler dagsetappen og jeg har summen inkl. alle småturer vi gjør uten pakning, som i går da vi måtte sykle inn til sentrum for å få middag.




Dagen i dag så ut til å bli den varmeste hittil, og vi bestemte oss for å ta en litt kortere etappe. Det var ikke så farlig i starten, den første mila gikk gjennom bøke-/ekeskog på relativt små veier. Deretter ble det ganske åpent men terrenget har endret karakter. Det er mer kupert, og veksler mellom åkermark og litt små skogspartier/treklynger. Ett og anet slott anes bak høye murer og grinder. En av landsbyene vi passerer har åpne butikker og fruktsalg på gata, til og med en åpen bar. Begynner vi å næeme oss Syd-Frankrike? Vi når Nogent-le Rotrou ved turistinformasjonens stengning, men vi fikk hjelp å bestille rom, det ble litt utenfor la Ferté-Bernard. Lunsjpausen ble litt ekstra lang. Grete fikk en middagslur i kirka innen vi ga oss på ettermiddagens hete. For å unngå hovedveien valgte vi å følge Huisnedalen, som dog var noe mer kupert. Terrenget er veldig tørt etter varmen tidligere i år, og trærne begynner å gulne. Siste biten følger vi hovedveien. Det går mye fortere, og veien har en veldig bred skulder, nesten sykkelbane å sykle på. Vi får sykle rundt litt innen vi finner hotellet. Det er ikke alltid helt lett å tolke hvilken avfart skiltene peker på. Så undrer vi hva som har skjedd med den stolte franske matkulturen. Det er nesten umulig å finne restauranter med fransk mat utenfor de større byenes sentrum, de siste dagene har det vært asiatisk og italiensk. Det sistnevnte, pizzeria, hadde faktisk god mat, mere variert enn de svenske ditto. Hittil har vi unngått kebab.


Vi spiser litt bjørnebær på veien

Vi er inne i Loiredistriktet, litt småskog innimellom.

Bred skulder med rød asfalt for syklister på vei D923. Det blir mange drikkepauser.

"Typisk fransk lunsj"